X

Dibi yanmış tencereler nasıl temizlenir?

Yanmış ve dibi tutmuş tencereler mutfağa giren hemen hemen herkesin problemi. Yemek yapma koşturmacası, çalışan kişilerin hızlı yemek yapabilmek için ateşi harlaması, unutkanlık derken yanmış ve dibi tutmuş tencereler hepimizin başına gelmiştir.

Yanan tencere nasıl temizlenir ya da yanmış tencere dibi nasıl temizlenir gibi sorulara cevap mı arıyorsunuz? Mutfak temizliğinden yorulanlar, yanmış tencere temizliği ile uğraşamayacağım diyenler bu haberimiz tam size göre. Yanmış ve dibi tutmuş tencerelerinizi saatlerinizi harcamadan, kimyasal ürün kullanmadan hızlıca temizlemeniz mümkün.

Yanmış ve dibi yanmış tencerelere mucizevi çözüm; Karbonat

Ev temizliğinde birçok alanda kullanılan karbonat, yanmış ve dibi tutmuş tencerelerinizde de yardımınıza koşuyor. Hem ucuz hem kolay erişebilir karbonat sayesinde artık tencereleriniz pırıl pırıl olacak.

İşte karbonatla tencerelerin diplerini pırıl pırıl yapma yöntemi;

*Eğer yemeğinizi ocakta unuttuysanız ve yanık kokusu gelmeye başladıysa, dibi karardıysa bir bez yardımıla tencerenizi hızlıca ocaktan alın ve tahta bir kaşık yardımıyla öncelikle dibini kazıyın.

*Tencereniz soğuduktan sonra tabanının tamamını karbonatla kaplayın ve üzerine su çekin. (Karbonat ve su miktarını tencerenin genişliğine göre göz kararı ayarlayın)

*Karbonat ve su koyduğunuz tencereyi ocağa alın ve kaynatmaya başlayın.

*Su kaynadıkça yanıkların yavaş yavaş yumuşadığını göreceksiniz. Daha sonra tenceredeki karbonatlı suyu dökün.

*İçini boşalttığınız tencereyi soğuduktan sonra bir sünger yardımıyla temizlediğiniz tencerenizin pırıl pırıl parladığını göreceksiniz