X

Taze makarna hamuru tarifi

Taze makarna hamuru gözünüzü korkutmasın. Aslında yapması oldukça basit. Sadece dikkat etmeniz gereken bir kaç püf noktası var o kadar. İşte pratik taze makarna hamuru tarifi…

Taze makarna hamuru göz korkutan bir tarif ama aslında çok basit. Un, yumurta ve bir tutam tuz ile kolayca taze makarna hamurunuzu hazırlayabilir, enfes makarnalar yapabilirsiniz.

Makarnanın üzerine bir de evde yapılmış makarna sosu eklerseniz alın size İtalyan şeflerinkileri aratmayacak bir tabak makarna.

Taze makarna hamuru tarifi malzemeler:

Her 100 gram un başına 1 yumurta
Tuzu damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.

Makarna nasıl yapılır? Makarna pişirmenin püf noktaları

Taze makarna hamuru tarifi yapılışı:

Unu bir kaba döküp ortasını açın.
İçine yumurtaları kırın.
Tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın.

Makarna hamurunun pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğrulması gerekmektedir. Hamur kuru olduysa ve bir türlü bir araya gelmiyorsa bir yemek kaşığı su ilave edin. Çok yumuşaksa bu sefer de bir yemek kaşığı un ekleyin.

Makarna hamuru istediğiniz kıvama geldikten sonra dinlendirmeniz gerekmektedir. Kabın üzerine temiz bir mutfak peçetesi örtüp 15-20 dakika kadar dinlendirin. Bu süre içerisinde yumurtalar ve su hamur kütlesi içerisinde dağılacaktır ve çalışmanız kolaylaşacaktır.

Hamur dinlenince avuç içi boyutunda parçalara ayırın.
Hamuru açarken diğer parçalar peçetenin altında kalsın ki kurumasınlar.

Makarna hamuruna hafifçe un serpin ve yarım santim kalınlığında açın. Hamur açma makineniz yoksa oklava ile açabilirsiniz.

Makarna hamuru ile lazanya, fettuccine, ravioli veya tortellini yapabilirsiniz.

Makarna hamuru dondurucuda 6 ay boyunca bozulmadan saklanabilmektedir.