X

Tavandaki sarı lekeler nasıl çıkar?

Tavanda oluşan lekeler kimi rahatsız etmez ki! Eve gelen misafirden utanmanıza ve kendinizi huzursuz hissetmenize neden olan Tavandaki sarı lekeler nasıl çıkar?

Tavandaki sarı lekeler neden olur?

Tavandaki sarı lekeler farklı sebeplerle ulaşabilir. Bu sebeplerden en baştaki rutubettir. Su tesisatında meydana gelen bir arıza veya evin yapısındaki sorunlar tavanda sarı lekelere neden olabilir.

Tavandaki sarı lekelerin bir diğer sebebi ise sigara içilmesidir. Nikotin beyaz duvarda iz bırakır. Perdelerdeki sarı lekeler de aynı şekilde evde sigara içilmesinden dolayı görülebilir. Peki tavandaki sarı lekeleri nasıl çıkarabiliriz?

Tavandaki sarı lekeler nasıl çıkar?

Tavandaki sarı lekeleri çıkaran çamaşır suyu yöntemi

Çamaşır suyu kullanacağınız için önce ağız ve burnu kapayan bir eşarp bağlayın ya da maske takın. Gözünüze de mutlaka bir gözlük takmalısınız. Sonrasında kuru bir bez ile önce tavandaki sarı lekeyi iyice silin. Ardından 100 numara zımpara kağıdı ile leke gidene kadar sarı lekeleri zımparalayın. Zımparalama işlemi sonrasında beze çamaşır suyu dökün ve biraz da su damlatarak sarı lekeyi silin.

Çamaşır suyu ile tavandaki sarı lekeleri sildikten sonra yarım saat bekleyin. Lekeler geçmediyse biraz daha bekleyin ve kuruduktan sonra çamaşır suyu ile silme işlemini yeniden yapın.