X

Pepino nedir? Pepino nasıl yenir?

Pepino veya Pepino kavunu adını son zamanlarda sıklıkla duymaya başladığımız bir meyvedir. Pepino nedir, pepinonun faydaları nelerdir ve pepino nasıl yenir sizin için araştırdık.

Pepino nedir?

Pepino veya Pepino kavunu ana vatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olan bir meyvedir. Pepino kavunu olarak da bilinen bu meyve adından da anlaşılacağı gibi kavun aromalı, etli, sulu ve ince kabuklu bir meyvedir. Pepino meyvesinin içinde çekirdekleri yoktur ve bu nedenle tümüyle yenilebilir.

Pepino Türkiye’de yetişir mi?

Pepino Türkiye’de yetişir ancak pek çok Pepino cinsinden Miski çeşidi ülkemizde yetiştirilmektedir. Pepino meyvesinin ağırlığı 40-50 gramdan 1300 grama kadar değişir ancak genelde 150-600 gram ağırlığındadır. Türkiye’de genelde tek yıllık olarak ekilir ve hasat edilir. Türkiye’de yetiştirilmeyen diğer Pepino çeşitleri ise Schmidt, Kawi, Suma, Asca, Lincoln, Gold, Golden Litestipe ve Comeraya’dır.

Aç karnına hurma yemenin faydaları nelerdir?

Pepinonun faydaları nelerdir?

Pepinonun faydaları gerçekten çoktur ve bu nedenle son zamanlarda anavatanı Güney Amerika olmasına rağmen ülkemizde de tüketilmeye başlanmıştır.

Pepinonun belli başlı faydaları şunlardır:

– Uyku düzenine iyi gelir.
– Yara ve diş iltihabına iyi gelir?
– Kan damarlarını kuvvetlendirir.
– Cilt bakımında kullanılır, cilde iyi gelir.
– Pepinoda K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını kolaylaştırır.
– Pepino regl düzenini sağlar ve kadınlara iyi gelir. Menopoz döneminde yenilirse psikolojik sorunlara karşı da etkilidir.
– A ve C vitamini içerir. Bu nedenle idrar yolları ve solunum yolları enfeksiyonlarına karşı etkilidir.

Pepino nasıl yenir?

Pepinonun nasıl bir meyve olduğunu ve nelere iyi geldiğini öğrendik ama peki Pepino nasıl yenir?

Pepinoyu buzdolabında saklamalısınız. Kavuna benzeyen Pepinonun kabukları incedir. Bu nedenle kabuklarını soyarak ve dilimleyerek tüketebilirsiniz. Pepino meze gibi de servis edilebilinir. Ayrıca pepinoyu meyve salatalarına da ekleyebilirsiniz. Pepinonun reçeli ve marmelatı da yapılmaktadır.