X

Omlet nasıl yapılır?

En sevilen ve en pratik yemek denilince akla gelen omlet nasıl yapılır biliyor musunuz? Omlet yapmanın püf noktalarından haberdar mısınız?

Omlet hem çok pratiktir hem de pratik olduğu için pek önemsenmeyen ve genelde de kıvamı tutturulamayan bir yemektir. Omlet yapmanın püf noktaları arasında tava büyüklüğü ve ateş önemlidir. Omlete eklediğiniz yumurta sayısına göre bir tava seçmenizde fayda var. Ayrıca omletin lezzetli olmasını istiyorsanız tereyağı kullanmalı ve tuzu yumurtaları çırparken eklemelisiniz.

Omlet genelde kahvaltılarda tercih edilse de aslında her öğün yenilebilecek bir tariftir. Yanına taze domates ve bir bardak çay ile omlet, yemek olmayan günlerde akşam yemeği olarak bile yenebilir.

Yumurtanın besleyiciliği ile omlet, uzun süre tok kalmanızı da sağlar. Kahvaltıda omlet yediğinizde gün içerisinde pek fazla acıkmadığınızı fark edeceksiniz.

Omlet Nasıl Yapılır?

Omlet Malzemeleri:

2 yumurta

1 kaşık tereyağı

Yarım kase rendelenmiş kaşar peyniri veya rendelenmiş beyaz peynir

1 tutam maydanoz (İsteğe göre)

Tuz, baharat

Omlet Tarifi:

Yumurtalarınızı bir kaseye alın ve tuz ekleyerek iyice çırpın.

Yumurtaları çırptıktan sonra tereyağını tavada eritin ve yumurtaları üzerine dökün.

Yumurtanın alt kısmı pişmeye başlayınca kenarlarından tahta kaşıkla boşluklar açarak üst kısımdaki sıvı yumurtanın tavaya akmasını sağlayın. Bu sayede hem omletiniz çok kalın olmayacaktır hem de üst kısmı da sıvı değil katı hale gelecektir.

Omletin üzerine kaşar peyniri veya beyaz peyniri dökün.

Maydanozları ister peynir erirken ekleyin isterseniz omlet piştikten sonra taze taze üzerine serpin.

Omletiniz hazır. Yanına çay ile enfes bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂