X

Halıdaki şekerli çay lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki şekerli çay lekesi nasıl çıkar? Halıya dökülen çay nasıl temizlenir? Şekerli çay lekesi nasıl çıkar?

Çoluk çocuk evde oynarken genellikle halıya, koltuğa, masaya veya kıyafetlere çay dökülmesi çok muhtemeldir. Veya dikkatsizlikle halıya çay dökülebilir. Şekersiz çayı çıkarmak kolaydır ama şekerli çay lekesi biraz zor bir lekedir. Hele halı gibi içeceği emen bir yüzeyden çıkarmak çok daha zorlu olabilir.

Halıdaki şekerli çay lekesi çıkaran yöntem

Halıya dökülen çayı öncelikle hemen kağıt havlu ile bastırarak temizlemelisiniz. Üzerine pat pat vurarak suyunu almalısınız. Bu sayede çay dökülür dökülmez bu işlemi yaparsanız şekerli çayın halıya işlemesini engellemiş olursunuz.

Şekerli çay lekesi başta pek kendini göstermez. Çay lekesini hemen temizlemek bu nedenle önemlidir. Başta leke yokmuş gibi görünse de birkaç gün sonra leke kendini belli etmeye başlar.

Şekerli çay lekesini temizlerken kesinlikle silmeyin. Üzerine bastırarak suyunu alın. Ardından ıslak bir bez ile tampon yaparak yani ovmadan lekeyi silin.

Halıya dökülen ağda lekesi nasıl çıkar?

Halıdaki şekerli çay lekesini çıkaran sirke yöntemi

Halıdaki şekerli çay lekesi yukarıdaki yöntem ile çıkmadıysa bir bardağın yarısına sirke yarısına su koyup bez ile bu karışımı kullanarak lekeyi temizleyin.

Halıdaki çay lekesi sirke ve kağıt havlu ile çıkmadıysa halı yıkama işlemi veya çeşitli kimyasalların kullanımı gerekebilir.

Halıya dökülen şekerli çay lekesini ne kadar çabuk silerseniz çıkma ihtimali o kadar yüksek olacaktır. Vakit kaybetmeyin 🙂